Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 6:02 pm Temat postu: TrUsKaWeCzKi, pyszne truskaweczki
Prosze tu o przepisy z truskawkami
mi wlasnie maz kupil truskawki i zachcialo mi sie jakiegos ciasta/tarty/biszkoptu, znacie jakies ciekawe i dobre przepisy na jakias slodkosc z truskawkami ??? jak tak to piszcie _________________ mam najwspanialszego meza na swiecie !!!
biszkopt, na to truskawki przekrojone na pół a do tego galaretka czerwona (np: truskawkowa) zalewając truskawki galaretka powinna być już taka na wpół stężona
a do biszkoptu dobra jest mąka krupczatka _________________
hehehe za pozno juz zrobilam zrobilam tarte z mascarpone i truskawkami mowie wam jakie super wyszlo ... no oprocz ciasta ... jakies za twarde i za grube ale nastepnym razem bede wiedziala. ciasto poszlo w jeden dzien, cala rodzina sie zajadala _________________ mam najwspanialszego meza na swiecie !!!
może ktoś inny spróbuje
a Twoją propozycję chętnie wykorzystam jak tylko pojawią się u nas truskaweczki
już mi się marzą... koktaj- jogurt z truskawkami... truskawki z bitą śmietaną, z cukrem, z szampanem... ah tyle propozycji _________________
a my znowu ciasto robimy ... tym razem zrobilam spod z innego przepisu, ciekawe czy lepiej wyjdzie ... i robie zamiast kremu mascarpone krem pomaranczowy i oczywiscie truskawy _________________ mam najwspanialszego meza na swiecie !!!
uwielbiam truskawiki. moje ulubione wersje to z makaronem (dla leniwych) i pierogi z truskawkami (smak dzieciństwa, dla robotnych - czyli u mnie, jak babcia zrobiła _________________ Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.
Dołączył: 07 Sie 2007 Posty: 15122 Pomocy: 15 Skąd: Żory Data ślubu: 2 maja 2009 Wiek: 25
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 10:23 pm Temat postu:
mmm dziewczyny.. ale mi smaka robicie..jadłam już truskawki w zeszłym tygodniu.. ale chciałabym się tak nimi troche najeść i pojeść je pod różną postacią.. _________________ Tylko Ciebie mogę kochać tak.. Tak do końca, jak kocha się tylko raz
a my znowu ciasto robimy ... tym razem zrobilam spod z innego przepisu, ciekawe czy lepiej wyjdzie ... i robie zamiast kremu mascarpone krem pomaranczowy i oczywiscie truskawy
i jak wyszło??? zapewne przepysznie .... _________________
Milencia, ale jakie slodziutkie byly Nie kazde polskie sa takie slodkie, jedynie te bardzo czerwone
moze i tak ... a ja znowu ciasto truskawkowe bede robila
Tarta z truskawkami
ciasto piaskowe:
200 g mąki,
60 g cukru,
60 g masła,
3 żółtka,
3 łyżki zimnej wody
Masa: 500 g serka mascarpone
pół szklanki cukru pudru
kilka kropel esencji waniliowej (lub cukier waniliowy)
1 kg truskawek
galaretka truskawkowa _________________ mam najwspanialszego meza na swiecie !!!
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Następny
Strona 1 z 7
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach