Wysłany: Pią Maj 07, 2010 9:31 pm Temat postu: Sos do tortilli - pomocy ;)
jak w temacie zachciało mi się tortilli na kolację - bo w Lidlu mieli w promocji na pewno będzie z kurczakiem bo uwielbiam, potrzebuję do niej pikantnego sosu. Znacie jakiś dobry i nietrudny przepis?
Możecie też wrzucać pomysły na przepis na całą tortillę, nie pogardzę _________________
Moze sos czosnkowy??
mieszasz jogurt naturalny z majonezem najlepiej takim z mojego regionu (nie jest to zadna reklama po prostu jest najlepszy:) kroisz bardzo drobniutko czosnek qaa najlepiej to go wycisnij i przypraw ziolami prowansalskimi.....ech marzenie:) Użytkownik otrzymał punkt pomocy za ten post.
Ostry sos można łatwo zrobić: majonez + przyprawa Tzatziki Pali w pysk na maxa _________________
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe... Czego dusza zapragnie Użytkownik otrzymał punkt pomocy za ten post.
kupiłam sos chilli ale może go nie użyję... trochę za późno przeczytałam post Sylwiczki z tą przyprawą tzatziki, właśnie wróciłam ze sklepu i już nie jadę z powrotem ale jak dzis wyjdzie to w poniedziałek robię jeszcze raz _________________
znalazłam zapodziana w szafie przyprawę tzatziki więc będą tortille na dwa sposoby: z sosem chilli i czosnkowym
ten chilli przed chwilą posmakowałam - pyyyycha! ale jeszcze go doprawię bo jak dla mnie pikantny za bardzo nie jest a mój M w domku je łagodnie więc u mnie musi być ogniście _________________
my robimy czosnkowy tak: jogurt bałkański - np 2 duże łyżki, łyżka majonezu, trochę przyprawy tzazyki, ząbek lub dwa czosnku w zależności od wielkości przez praskę, wszystko mieszamy najlepiej jak trochę odstoi więc nie rób bezpośrednio przed podaniem, tylko tak powiedzmy z 15 min
my wczoraj mieliśmy tortille kupiliśmy wrapsy w Lidlu własnie i był do nich sos Radek zrobił też czosnkowy a tortille mieliśmy z piersią kurczaka, kukurydzą, papryczką
Radek w ogóle robi dobre sosy ( i nie tylko sosy ) łagodne, ostre, mega ostre... podpytam i podrzucę przepisy _________________
Moze sos czosnkowy??
mieszasz jogurt naturalny z majonezem najlepiej takim z mojego regionu (nie jest to zadna reklama po prostu jest najlepszy:) kroisz bardzo drobniutko czosnek qaa najlepiej to go wycisnij i przypraw ziolami prowansalskimi.....ech marzenie:)
Uwielbiam majonez Kielecki ALe zaraz po Pomorskim _________________
Już gdzieś pisałam, że sos jaki mi czosnkowy najlepszy wyszedł to z serka Homo z lidla +majonez i czosnek i nic więcej.. W zależności jakie ostre ma byc tyle czosnku dodać
A i majonez dobry Kielecki bo taki ostrzejszy troche jest;)
A my ostatnio tabasco jemy dla ostrości _________________
Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 8004 Pomocy: 9 Skąd: :) Data ślubu: 7 czerwiec 2008 rok :-) Wiek: 28
Wysłany: Pon Maj 10, 2010 12:00 pm Temat postu:
Ja tylko do takich rzeczy robie sos czosnkowy.Jogurt naturalny (dla mnie koniecznie zott) i czosneczek swiezy.,miam...z chili sosów nie lubie _________________
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach