Wysłany: Sro Paź 22, 2008 12:02 pm Temat postu: rok (i więcej) po ślubie
Ciekawa jestem waszych doświadczeń po pierwszym roku po ślubie.
Czy wasze wspólne z małożnkiem / małżonką życie zmieniło się jakoś diametralnie. Na lepsze? Na gorsze? Wasze refleksje.
Podobne pytania do tych, którzy mają staż ok. 4-5 letni. _________________
Dołączył: 31 Maj 2007 Posty: 26019 Pomocy: 23 Skąd: Chorzów Data ślubu: 23 czerwca 2007 Wiek: 33
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 1:55 pm Temat postu:
Ja mogę Jutro mija 16 miesięcy od naszego slubu - to prawie półtora roku juz
Od tego czasu też mieszkamy razem. I jest super. Tak jak było wczesniej. Nie ma rozczarowań zadnych, ktore ponoć mialy byc skoro nie mieszkalismy przed slubem razem i nie "dotarlismy sie", jak nam inni wrozyli. Nie ma kłótni. Zadne dziwne rzeczy i nawyki sie nie ujawniaja, a podobno tez mialy wyjsc na wierzch po wspolnym zamieszkaniu ze sobą. Ja mysle, ze jesli sie potrafi ze soba nawzajem rozmawiac i jesli sie kocha nawzajem, to po slubie bedzie tak jak i przed slubem _________________
jest gdzieś temat: i jak wam się żyje po ślubie. _________________
Nigdy nie wierz tym, którzy mówią, że osiągnąłeś już wszystko, że nie warto iść dalej.
Granice są tam, gdzie sam je sobie wyznaczysz.
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
Dołączył: 30 Maj 2008 Posty: 3328 Pomocy: 3 Skąd: Chorzów Data ślubu: 23.06.2007 Wiek: 30
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 7:27 pm Temat postu:
Madzialena napisał:
jest gdzieś temat: i jak wam się żyje po ślubie.
Zgadza się tylko nawet ja go dzisiaj nie umiałem znaleźć.
I jest tak jak pisze Katrin. Tylko jeszcze jest jedna zasadnicza różnica, my mieszkamy jeszcze z rodzicami od Kasi i jest nam lżej choćby przez fakt, iż nie musimy troszczyć się o obiad. chyba, ze jest zupa, których Katrin nie lubi i wtedy trzeba jakoś temu zaradzić. Pełny obraz nasze małżeństwo uzyska jak zamieszkamy sami, ale jestem pewien, że dalej nam będzie tak wspaniale jak teraz! _________________ Moja strona: www.rafalsudol.eu
Nigdy nie wierz tym, którzy mówią, że osiągnąłeś już wszystko, że nie warto iść dalej.
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
Dołączył: 13 Lip 2008 Posty: 3632 Pomocy: 4 Skąd: jeszcze Tychy Data ślubu: 15.08.2008 Wiek: 25
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 1:09 pm Temat postu:
moim zdaniem jest zasadnicza różnica pomiędzy tym tematem a "Jak Wam się żyje po ślubie" bo inaczej się żyje po miesiącu a inaczej po roku fajnie jak można się wypowiedziec na ten tamat w wielu tematach _________________ Moje budowanie
Lubię czytać
Teraz czytam: "Światła Września" C. R. Zafon
Rasadu, może i fajnie, ale robi się trochę bałagan, kiedy jest kilka takich samych tematów. a na tym forum nie ma zbyt wielu ze stażem większym niż rok.
chociaż forum tworzą użytkownicy, więc jest to niejako nasz wybór, jak to forum będzie wyglądać. _________________
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
Na razie nie ma zbyt dużo, ale powoli zacznie przybywać
to chyba dobrze _________________
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
Dołączył: 18 Gru 2007 Posty: 6038 Pomocy: 18 Skąd: Czerwionka-Leszczyny Data ślubu: 28.04.2009 i 25.07.2009 Wiek: 29
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 2:51 pm Temat postu:
Oczywiście, że dobrze, dlatego ten temat mi tu nie przeszkadza a w miarę upływu czasu i wzrostu liczby par z rocznym (i więcej) stażem małżeńskim, będzie się zapełniał postami na temat _________________ Kochamy Cię, Bogusiu!
Dołączył: 07 Sie 2007 Posty: 15122 Pomocy: 15 Skąd: Żory Data ślubu: 2 maja 2009 Wiek: 25
Wysłany: Pon Paź 27, 2008 1:22 pm Temat postu:
ja myśle, że to są dwa rózne tematy i w przyszłym roku coraz więcej dziewczyn się tu będzie wypowiadać _________________ Tylko Ciebie mogę kochać tak.. Tak do końca, jak kocha się tylko raz
Dołączył: 30 Maj 2008 Posty: 3328 Pomocy: 3 Skąd: Chorzów Data ślubu: 23.06.2007 Wiek: 30
Wysłany: Pon Paź 27, 2008 8:27 pm Temat postu:
Panów może też przybędzie. No i Wojtuś też przecież zostanie w przyszłym roku mężem zatem sam administrator doświadczy tego wspaniałego cudownego bycia we dwoje w sakramentalnym związku.
KarolinoUK, masz bardzo ładne zdjęcie w avatarze. gdyby wszyscy się tak chętnie uśmiechali. _________________ Moja strona: www.rafalsudol.eu
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5Następny
Strona 1 z 5
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach