Przejrzyj forum dokładnie w temacie fryzury ślubne, bo w tej kwestii już się wypowiadałyśmy i tak były też propozycje fryzur ślubnych do welonu na krótkie włosy. Myślę że nie ma co rezygnować z welonu, chyba że Tobie na nim nie zależy. To wtedy jakaś ładna ozdoba będzie też ok. _________________
Jak dla mnie welon jest trochę kiczowaty, więc nie miałabym z tym żadnego problemu Zdecydowanie wybrałabym ozdobę, mały delikatny diadem albo żywe kwiaty. Ostatnio widziałam panią młodą z białymi gerberami we włosach. Pięknie wyglądała.
Dołączył: 14 Mar 2008 Posty: 7282 Pomocy: 4 Skąd: Silesia:) Data ślubu: 14 SIERPIEŃ 2010 Wiek: 29
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 10:46 am Temat postu:
a ja uważam że welon pasuje każdemu i do każdej sukni kwestia tylko wyobru odpowiedniego fasonu a tego przecież obecnie na rynku dostatek kwestia tylko podejścia i czy w ogóle ktoś chce _________________
Ja mam długie włosy nie wiem jaka suknie ale już wiem, że bez welonu. wiem, że to tradycja, że tylko jedyna okazja... Ale jak dla mnie wolony są fuuu _________________
Masz takie prawo
W sumie welon jest symbolem czystosci, a dziewic na tym forum nie ma he he he
Wg tradycji symbolem dziewictwa jest wianek, nie welon. Welon miał chronić PM przed demonami i złymi spojrzeniami. Dlatego dawniej PM miały i wianek i welon.
Podobnie z białym kolorem sukni, on też raczej nie symblolizuje dziewictwa, to wzięło sie od jakiejś angielskiej królowej, tak do XIX w większośc sukien slubnych była kolorowa _________________
Pff...
Jaką wyzszość ?
Mi takich szkoda jest - nie wiedzą co tracą
Moja znajoma chciała do slubu wytrzymać...
Teraz ma 24 lata i pierwszy raz dałą tyłka swojemu facetowi ( Przed ślubem oczywiście ) teaz sie bzyka z nim 10 razy dziennie, bo chce nadrobić co straciła hahahah _________________
Fotografia Dziecięca Trójmiasto - Moja pasja, moje życie Zdjęcia studyjne, plenerowe... Rodzinne, ciążowe... Czego dusza zapragnie
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach