Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 4:05 pm Temat postu: Jaki stół??
Witam, slub mamy 5.06.2010 i nie wiem teraz jak bedzie z dodatkowym stolem (ktory kucharka nam zaproponowala, a nam sie wydaje fajnym pomyslem). Zaproponowala nam: stol wiejski, fontanne z czekolady, barek lub stol z salatkami owocowymi. I tak.. czekolada i barek odpada ze wzgledow finansowych, wiejski jakos tak nie bardzo moge sobie wyobrazic, bo widzialam to na sali, na ktorej jest moje wesele i jednym slowem...nie podobalo mi sie, ze staly tam jakies wiejski beczki i przyrzady do robienia masla, najlepsza wydaje mi sie propozycja z salatka owocowa, tylko, ze na wesele zakupy bedziemy robic w maju, jakie sa wtedy owoce???? Przeciez chyba tylko banany, mandarynki i winogrono ;-( teraz tak mysle, ze moglismy wybrac termin np w lipcu. A moze ktos ma pomysl na inny dodatkowy stol??? Bede wdzieczna za propozycje
U nas mieliśmy podobne propozycje, tzn:
- fontanna czekoladowa, na którą się raczej na pewno zdecydujemy bo u nas w rodzinie jeszcze na żadnym weselu jej nie było i może to być fajna atrakcja dla naszych gości,
- stół wiejski, z którego właśnie ostatnio chcemy zrezygnować bo na każdym weselu u nas zawsze był, Miśka rodzinka jest mało mięsna, nie pasuje on do wystroju sali i charakteru przyjęcia,
- barek z barmanem, który będzie przygotowywał kolorowe drinki, ku któremu ostatnio się skłaniamy, bo cenowo podobnie jak wiejski stół a byłoby to coś nowego,
- jeśli nie barek to można zrobić stół z różnymi alkoholami,
- u nas dodatkowo będzie stół oddzielny z ciastami i owocami,
- na oddzielnym stole będzie też miejsce na termosy z kawą i herbatą,
- na oddzielnym stole będziemy też mieli księgę gości
Nic innego do głowy mi nie przychodzi! _________________
U nas będzie stoliczek z alkoholami. Jeśli się go odbrze zaplanuje to nie powinno wyjsć aż tak drogo.
Będą tam wina, bo nie chcemy ich po stołach rozstawiać, gin, jakaś whisky, kolorowe likiery, żubrówka, zołądkowa gorzka... + cytrynka, lód, soki i napoje
Wszelkie inne stoliczki nam odpadają, bo ciasta stoją na stole, kawa i herbata będzie podawana na bieżąco, fontanny alkoholowej nie chcemy, przekąski też będa na stołach, wiejskiego stołu też nie chcemy, bo nasze rodziny w większości pochodzą ze wsi, więc cóż to dla nich za atrakcja
Jeśli chodzi o stolik z sałatkami owocowymi - nie znałam tego pomysłu wcześniej Brzmi ciekawie, jednak ja bym to przemyślała jeszcze dokładnie. Wiosna/lato to sezon na muszki owocówki, które zlatuja się zewsząd jak tylko wyniuchają jakiś rozkrojony owoc czy skórkę. _________________ "Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny."
Dołączył: 14 Kwi 2008 Posty: 20846 Pomocy: 65 Skąd: Radom Data ślubu: 10.10.2009 Wiek: 30
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 10:51 pm Temat postu:
U nas będzie kilka takich stołów ze względu na to żeby sala nie świeciła pustkami - 1.wiejski stół - największy wydatek, zamówiłam sobie koszyk z kabanosa kiedyś widziałam jak oglądaliśmy tę sale - wygląda super
2. Stół z ciastami na głównych stołach będą tylko drobne ciasteczka z naszymi inicjałami
3. Fontanna czekoladowa + różne owoce do maczania, rureczki, wafelki etc
4 fontanna z szampanem
5 stolik z piwkiem w małych buteleczkach 0,33 - bardzo fajną konstrukcję z tego robią
6 stolik z kolorowymi alkoholami - na początek kelnerzy mają zrobić kilkanaście drinków i w miarę możliwości uzupełniać - zaoszczędzimy na barmanie
7 stolik z winkiem - właścicielka ma jakiś specjalny stojaczek do tego
Po weselu powklejam fotki _________________
Stół rybny!!!
Szczerze polecam, bo dla mnie to rewelacyjna sprawa I można tam postawic rozne inne dania, nie tylko rybki. Wiadomo: rybka w galarecie, ryba po grecku, rybka w pomidorach, sledziki (choc te czesciej stoją na głownych stołach). Łosoś, faszerowany łosos, wedzony wegorz, inne wedzone rybki, filety w panierce, sushi jak ktos lubi, chce i ma $$.. pomysłow jest bez liku. A oprocz ryb: jajka w majonezie, warzywne babeczki, faszerowana szynkam, miesne galaretki..etc.
A na stol owocowy: Mysle ze i w maju mozna bedzie znalezc arbuza (i zrobic z niego koszyczki na sałatki). Dodatkowo - maj = miesiac truskawek! Wiec moze truskawki w białej, mlecznej i ciemnej czekoladzie? Albo same truskaweczki.. Salatka z melona z cytrysami, banany, winogronka, ananasy, mango, kokosy + wszystko puszkowe (a przeciez brzoskwinie z puszki nadaja sie do sałatek). W puszkach teraz jest mnostwo owocow: liczi, truskawki, brzoskwinie, ananasy, kiwi, gruszki, melony...itd. Jakiesz owocowe szaszłyczki, faszerowane slodkim twarozkiem brzoskwinki.. Pusc wodze fantazji
[/b] _________________ http://www.emenemsy.blogmamy.pl Róż jest jak trzydniówka - tego się nie leczy; trzeba przez to przejść
Przeraziła mnie tylko ta głowa świniaka z winogronami zamiast oczu _________________ "Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny."
Ja bym chciała stół wiejski, ale dlatego że nie będzie na niego miejsca oraz najbardziej chodliwym towarem jest bimber to stwierdziliśmy, że bimber będzie na stoliku z alkoholami:D _________________
wszystko pięknie się prezentowało - no może oprócz świnki bo mi się żal zrobiło tego jej łebka _________________ impossible is nothing...
razem możemy wszystko
u nas raczej bedzie stół wiejski, ale zastanawiamy sie, czy nie na poprawinach tylko- choc pewnie jak bedzie robiony wystroj sali, to oni robia od razu na przyjeciu weselnym, poza tym ciasta najpierw beda podawane na stoly, apotem bedzie stal caly czsa oddzielnie stół z ciastami. _________________
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach