Wysłany: Pią Sty 20, 2012 10:55 pm Temat postu: Dieta lekkostrawna
Muszę przejść na dietę z racji na refluks zoladkowy, znacie jakies ciekawe menu? Wiem, ze ryby, gotowane warzywa, jajka...ale czy moge np kasze manna i wogle mleko? _________________
mozesz. w szpitalu w diecie lekkostrawnej zupy mleczne na sniadanie to podstawa _________________ http://www.emenemsy.blogmamy.pl Róż jest jak trzydniówka - tego się nie leczy; trzeba przez to przejść
Ja musiałam przejść na dietę lekkostrawną ze względu na podwyższony poziom cholesterolu, do tego miewam często zgagę. Okazało się też ostatnio, że i mój mąż ma podwyższony cholesterol.
Wyrzuciłam z naszej diety fast foody, słodycze (miałam całkiem zrezygnować, ale ciężko więc tylko pozwalam sobie w weekend coś zjeść ale coś małego) nie robię już też sosów, a z kurczaka ściągam skórę.
W ogóle strasznie mi brakuje słodyczy.
Aha i trzeba zrezygnować z smażonego, najlepiej tylko pieczone mięsa, no i nie pić gazowanych napojów. _________________ Dum Spiro Spero
Cioci najmłodsze Skarby:
ja też, ten sam powód + zapalenie żołądka, które pewnie mi nie przeszło jeszcze, bo dalej mi dokucza _________________
Nigdy nie wierz tym, którzy mówią, że osiągnąłeś już wszystko, że nie warto iść dalej.
Granice są tam, gdzie sam je sobie wyznaczysz.
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach