Wysłany: Sob Sty 15, 2011 3:59 pm Temat postu: Dania z woka:)
Dziewczeta czy ktoras takowe przyrzadza?? bo ja mam zamiar takie naczynie zakupic:)
Jesli ktoras ma sprawdzone dania to ja chetnie poczytam:) _________________
w wooku przygotowuję czasem:
- pierś z kurczaka na oliwie potem dokładam grzyby mun następnie ananas i brzoskwinie wszystko podlewam zalewą z brzoskwiń (nie z ananasa) zasypuję ryżem jakieś 10 minut i jest gotowe danie _________________ ...wczoraj jest zawsze ...dzisiaj jest codziennie ...jutra nie ma nigdy
Ja na razie korzystam z kuchni mamy, bo swojej jeszcze nie mamy, ale jak będę mieć kuchnie to kupię woka koniecznie!
Teraz korzystam z woka mamy, chętnie smażę w nim praktycznie wszystko
Używam go do dań "jednopatelniowych" (np. makaron/ryż z patelni z warzywami) jak i do podsmażania mięsa, warzyw do wszelakich innych potraw. Nie wyobrażam sobie kuchni bez woka _________________ "Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny."
Dołączył: 29 Sty 2008 Posty: 6250 Pomocy: 10 Skąd: Zielona Góra Data ślubu: 2008-09-27 Wiek: 32
Wysłany: Czw Mar 10, 2011 8:41 pm Temat postu:
Też lubię gotować w woku, chociaż jak się miesza to nic nie wylatuje i bardzo szybko przyrządza się w nim potrawy.
Ja też zazwyczaj jak coś w nim robię, to podsmażam najpierw warzywa, później dodaję mięso i duszę to wszystko razem. _________________ Dum Spiro Spero
Cioci najmłodsze Skarby:
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach