Dołączył: 15 Sty 2008 Posty: 1387 Pomocy: 2 Skąd: Peterborough UK Data ślubu: 28 CZERWIEC 2008 Wiek: 30
Wysłany: Pon Lip 28, 2008 1:17 pm Temat postu:
Ja uwielbiam cukinię faszerowaną. Farsz taki jak na gołąbki, tylko ja do gołąbków dodaję kaszę gryczaną a do cukinii nie.
W Polsce z cukinii robiłam sałatki w słoiki na zimę
A jeszcze młodą cukinie z grilla, pycha _________________
Cukinię i marchewkę utzrec na tartce (łeżki), cebulę pokroić w kostkę, paprykę pokroić w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce, dodać zalewe i odstawic na 2 godziny. Po 2 godzinach odlać zalewę i gotować warzywa przez 3-4 minuty. Nastepnie włożyć składniki do słoików i odwrocić do góry dnem. _________________
ja do cukini faszerowanej dodaje ryz i rozne warzywko, drobno pokrojone pycha.. i panierowana tez, ta salatka o ktorej pisze justysia tez jest pyszna i mozna ja jesc takze pozniej np zima jak juz nie rosnie pychotka az mi sie zachcialo _________________
mmm ja wlasnie wczoraj zrobilam leczo po raz pierwszy i wyszlo boosssko:)
lubie tez smazona cukinie w panierce z przyprawami albo w szaszlyku z grila tez mi pasuje:) _________________
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach