Forum ŚlubnePortal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
Wesele - przejdź na portal || Forum ślubne | Suknie ślubne | Komis sukien ślubnych | Zapowiedzi Portal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   
Go to
Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Potrawy

chleb z domowego wypieku
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
muszka
Nałóg
muszka jest offline 

Pomocy: 1
Data ślubu: 20.08.2011

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 7:43 pm    Temat postu: chleb z domowego wypieku Odpowiedz z cytatem
czy któraś z was piecze w domu chleb? albo piekła kiedyś? ja próbowałam 3 razy w maszynie pożyczonej od teściów ale ta niestety nie dopiekała i wychodził surowy lub zakalcowaty, teraz mam zamiar wypróbować w piekarniku - ah ta zbliżająca się sesja Laughing - i szukam jakiegoś prostego przepisu na początek, w internecie jest mnóstwo ale wiadomo co sprawdzone to sprawdzone Wink

galeria ślubna muszki
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

joanna1988
Ekspert
joanna1988 jest offline 

Pomocy: 9

Data ślubu: 10.09.2011r.

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 7:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
ja piekę, ale musze przepisu poszukać, bo odkąd w ciąży jestem to nie robiłam chleba. Ale ja mam przepis, gdzie trzeba kwas mieć Wink
a z maszyny to chleb jest tak samo sztuczny jak ze sklepu Laughing Razz

zestawienie-->http://forum.wyjdzzamnie.pl/asia-i-michal-10092011-prezentacja-vt6332.html?highlight=
Powrót do góry
sandibel
Hobbysta forumowy
sandibel jest offline 

Pomocy: 35
Data ślubu: 11.06.2011

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 8:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
moja mama też robi na zakwasie i nawet nasz znajomy piekarz sobie pożyczył zakwas ale i tak mojej mamy lepszy bo więcej ziaren ma

Powrót do góry
artishi
Ekspert
artishi jest offline 

Pomocy: 3

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 8:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
ja z mamą też piekę, ale przepisu ni huhu nie pamiętam Laughing musiałabym podpytać

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=443812915632100&set=a.443432045670187.121560.174920022521392&type=1&theater ZAPRASZAM DO POLUBIENIA ZDJĘCIA Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
duraverita
Mocno uzależniony
duraverita jest offline 

Pomocy: 8
Data ślubu: 01.10.2011

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 8:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Mama Waldka robi z zakwasem. Miesza mąkę żytnią chyba pół na pół z pszenną. No i ten chleb się robi cały dzień, tzn ona go nastawia w takiej ogromnej misce i jak wyrośnie to miesza i czeka aż znowu wyrośnie i tak w kółko... I piecze w piekarniku, ale wychodzi cudowny. I świeżość zachowuje przez jakiś tydzień.

Moje zestawienie ślubne:
http://www.forum.wyjdzzamnie.pl/1-vt6850.html?start=0
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Kathleen88
Uzależniony
Kathleen88 jest offline 

Pomocy: 3
Data ślubu: 25.12.2010

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 9:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
moja mama ma taką maszynke do pieczenia chleba, jutro ją zapytam o przepis... ale jej też różnie wychodził- raz był przepyszny, a raz w ogóle nie urósł, ale to ponoć wina drożdży. Mój brat gdy był jeszcze w UK to przywoził i wtedy chleb wychodził rewelacyjny, a teraz kupuje w polo, i wychodzi różnie.
Uwielbiam ten chleb, jest dużo lepszy niż kupny Smile a jeszcze jak jest gorący.....rewelka:)
Hobbysta forumowy
Liziii jest offline 

Pomocy: 31

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 9:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
joanna1988 napisał:

a z maszyny to chleb jest tak samo sztuczny jak ze sklepu Laughing Razz

nie zgodze sie Wink chleb ze sklepu sklada sie nawet ze 150 skladnikow (az strach sie zastanawiac co tam sypią!), maz mojej mamy od kilku lat piecze chleb z 4, max 5 skladnikow Cool

Róż jest jak trzydniówka - tego się nie leczy; trzeba przez to przejść
Powrót do góry
muszka
Nałóg
muszka jest offline 

Pomocy: 1
Data ślubu: 20.08.2011

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 9:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
to zarzućcie jakimiś przepisami! Smile chętnie popróbuję bo jak raz maszynowy się upiekł to i tak był pyszny a co dopiero taki własnoręczny, mogą być na zakwasie mam dużo wolnego czasu ;P

galeria ślubna muszki
Powrót do góry
aghni
Ultra fanatyk
aghni jest offline 

Pomocy: 13
Data ślubu: 30.05.2009

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 11:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
ja nie piekę bo mam tatę piekarza i mi dostarcza świerze chlebki i to na zakwasie Laughing a że pracuje w jednej z najlepszych piekarni w Wawce więc wiecie Wink

ale teściowa czasem piecze, kupuje gotowe mieszanki w kauflandzie i z tego piecze w blaszce do ciasta i powiem że te chlebki są całkiem niezłe

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
lala874
Zakorzeniony fanatyk
lala874 jest offline 

Pomocy: 2

PostWysłany: Sob Sty 21, 2012 9:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
aghni napisał:
ja nie piekę bo mam tatę piekarza i mi dostarcza świerze chlebki i to na zakwasie Laughing a że pracuje w jednej z najlepszych piekarni w Wawce więc wiecie Wink

ale teściowa czasem piecze, kupuje gotowe mieszanki w kauflandzie i z tego piecze w blaszce do ciasta i powiem że te chlebki są całkiem niezłe

Aghni, której piekarni? Bo ja jestem wychowana na chlebie ze świętokrzyskiego i tutaj mam wrażenie, że pieczywo to tylko nadmuchane da się kupić...

Poza tym dzisiaj jedziemy do kauflanda to poszukam gotowych mieszanek Smile

Powrót do góry
aghni
Ultra fanatyk
aghni jest offline 

PostWysłany: Sob Sty 21, 2012 10:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
lala874 napisał:
aghni napisał:

Aghni, której piekarni? Bo ja jestem wychowana na chlebie ze świętokrzyskiego i tutaj mam wrażenie, że pieczywo to tylko nadmuchane da się kupić...

Poza tym dzisiaj jedziemy do kauflanda to poszukam gotowych mieszanek Smile

Grzybki , oni są na Pradze i na Marysinie, ale mają sporo punktów, nawet u nas w Radzku jest jeden punkt Laughing
nie lubię ich kajzerek i pieczywa białego, ale pieczywo na zakwasie mają super, bagietki także, no ale cena pieczywa jest adekwatna do jakości, cenią się Wink
http://www.piekarniagrzybki.pl/
mają nawet jakiś sklep firmowy z piasecznie

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Liziii
Hobbysta forumowy
Liziii jest offline 

Pomocy: 31

PostWysłany: Sob Sty 21, 2012 11:06 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
muszka, ja wiem ze maz mamy uzywa mąki zytniej, a ostatnio orkiszowej, wody, drozdzy, oleju i czasem soli. Jak robimy chleb cebulowy to pol cebuli pokrojonej w piorka dodaje Cool zapytam go o proporcje next time.

Róż jest jak trzydniówka - tego się nie leczy; trzeba przez to przejść
Powrót do góry
lala874
Zakorzeniony fanatyk
lala874 jest offline 

Pomocy: 2

PostWysłany: Sob Sty 21, 2012 4:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
[quote="aghni"][quote="lala874"]
aghni napisał:

to pewnie w następny weekend wyślę męża po pieczywo na próbę Mr. Yellow Ja bardzo lubię pieczywo, które kupujemy w Jankach w Parku Handlowym i to z Włoszczowy. Wolałabym jednak coś bardziej na miejscu Very Happy

A sama pieczywo też piekę, ale moje zwykle wychodzą bardziej jak ciasto niż chleb Laughing

Powrót do góry
aghni
Ultra fanatyk
aghni jest offline 

PostWysłany: Sob Sty 21, 2012 9:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
[quote="lala874"][quote="aghni"]
lala874 napisał:
aghni napisał:

to pewnie w następny weekend wyślę męża po pieczywo na próbę Mr. Yellow Ja bardzo lubię pieczywo, które kupujemy w Jankach w Parku Handlowym i to z Włoszczowy. Wolałabym jednak coś bardziej na miejscu Very Happy

A sama pieczywo też piekę, ale moje zwykle wychodzą bardziej jak ciasto niż chleb Laughing

z tego co wiem, to jednym z najbardziej popularnych chlebów z grzybków jest tzw. chleb chłopski, jak pracowałam kiedyś w takim małym sklepiku i sprzedawałam tam m.in. pieczywo z piekarni taty, to chłopski właśnie najbardziej schodził, u nas w sklepie zawsze jak przychodzę to już go nie ma Rolling Eyes tata mówił że właśnie ten najwięcej pieką, mi on smakuje , no ale jadłam od nich lepsze chleby Laughing polecam też bułeczki z oliwkami, jak lubisz oliwki, pyszne są, teraz robią też bagietki z oliwkami, ale jeszcze nie jadłam

Powrót do góry
anulka7
Hobbysta forumowy
anulka7 jest offline 

Pomocy: 65
Data ślubu: 10.10.2009

PostWysłany: Nie Sty 22, 2012 11:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
My kupiliśmy ostastnio w tesco mieszankę do domowego wypieku chleba, taką konkretnie
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Chleb-orkiszowy-pe%C5%82noziarnisty-mieszanka-do-domowego-wypieku-chleba-Gda%C5%84skie-M%C5%82yny.html
wczoraj zrobiliśmy, wystarczy dodać tylko drożdże i wodę, Wyszły 2 foremki. (Piekliśmy w piekarniku)
Pychotka Smile

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Potrawy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do:  
Możesz czytać tematy