Wysłany: Pią Paź 19, 2007 8:18 pm Temat postu: Alkohol i napoje. Jak liczyć?
Witam serdecznie,
siedzę własnie nad kalkulacją kosztów weselnych, listą gości itp i nie mam zielonego pojęcia jak policzyć ilość napojów typu soki, cola na 1 gościa. Czy ktoś wie ile powinno przypadać litrów napojów na takiego gościa, by nie zabrakło?
Wódki policzyłam 0,75 na 1 gościa + dodałąm 10 butelek w zapasie. Gości ok. 80. Starczy? _________________
Dołączył: 07 Sie 2007 Posty: 15121 Pomocy: 15 Skąd: Żory Data ślubu: 2 maja 2009 Wiek: 25
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 8:22 pm Temat postu:
wódki spokojnie powinno starczyć, bo nie wszyscy pewnie będą pić.. ewentualnie zawsze można dodać jeszcze 10 i na 80osób przypadnie 100 flaszek jak co to na chrzciny zostaną poza tym trzeba wziąść pod uwagę, że bramy mogą sie pojawić.. więc to kolejne flaszki..
a jeśli chodzi o napoje.. to dziewczyny.. wypowiadajcie się nam z sali zamawiają i płacimy tylko za zużyte _________________ Tylko Ciebie mogę kochać tak.. Tak do końca, jak kocha się tylko raz
nam wlasciciel naszej karczmy powiedzial zebysmy kupili 1 litr na pare... a napoje tez mowil tylko zapomnialam u nas bedzie ok.80 par wiec kupimy 100 albo troszke wiecej bo lepiej zeby zostalo niz zeby mialo zabraknac _________________ • •
Dzięki
Policzyłam po 3 l na osobę, powinno starczyć, bo to jest 29.03 więc nie lato, poza tym 3 l to chyba dużo tak czy inaczej.
Dodałam jeszcze wino 14 butelek. Powinno starczyć. A co myślicie o piwie? _________________
Dołączył: 07 Sie 2007 Posty: 15121 Pomocy: 15 Skąd: Żory Data ślubu: 2 maja 2009 Wiek: 25
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 11:09 am Temat postu:
pare butelek można postawić.. ale takich standardów na paru weselach widziałam piwo i schodziło.. niektórzy zamiast wódki wolą piwa się napić.. było tyskie i tatra.. taki standard.. aa i chyba żywiec był _________________ Tylko Ciebie mogę kochać tak.. Tak do końca, jak kocha się tylko raz
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 8:20 pm Temat postu:
mallyna.. coś nowego wódka z szampanem.. i to mix mi się to źle kojarzy.. _________________ Tylko Ciebie mogę kochać tak.. Tak do końca, jak kocha się tylko raz
W moim regionie to się nazywa Biały Niedźwiedź i jest zabójcze
A ogólnie domy weselne mówią, żeby liczyć 0,7 alkoholu na głowę. Liczymy wszystkich, nawet dzieci. My tak zamierzamy zrobić i do tego jeszcze z 10 butelek zapasu. Co do napojów to różnie, ale około 2 - 2,5 l. na głowę
Ruda Paskuda _________________ www.lesnychochlik.pl
"Nie wierzę w astrologię, bo jestem spod znaku Ryb, a Ryby nie wierzą w astrologię." (Albert Einstein)
aaaa, to coś jak bam-bamy:) tylko tam zamiast szampana napój gazowany cytrynowy i sok z cytryny:) _________________ "Każdy w sobie ma czas na własny wielki lot..."
bam-bam Mój brat ma odszukać rachunki i mi powiedzieć, ile liczył soków na osobę (w upalny lipiec), to może trochę pomogę.
fajnie
co do tych wynalazków, to zawsze się boję pić takie, bo drugi dzień po nich bywa koszmarny.
Poza tym myśmy postanowili, ze najwyżej dwa kieliszki wypijemy. Jeden w domu dla kurażu, drugi na weselu przy toaście. Jakoś wole na tzreźwo ten dzień i noc myślę, ze same emocje sprawią, ze będę jak po wypiciu paru głębszych _________________
A ja się boję, że się w ogóle nie wyśpię, tak się będę denerwować. Jak wiem że na drugi dzień czeka mnie coś ważnego to zawsze budzę się 20 razy w środku nocy
Ruda Paskuda _________________ www.lesnychochlik.pl
"Nie wierzę w astrologię, bo jestem spod znaku Ryb, a Ryby nie wierzą w astrologię." (Albert Einstein)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony : 1, 2, 3 ... 44, 45, 46Następny
Strona 1 z 46
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach