Dołączył: 23 Sie 2009 Posty: 10512 Pomocy: 5 Skąd: śląskie Data ślubu: 07.07.2012 Wiek: 35
Wysłany: Czw Mar 13, 2014 4:14 pm Temat postu:
Ten mi się nie podoba.
Mikołaju - my tort mieliśmy w cenie, powiedziałam właścicielce o swojej wizji, dała mi namiary na cukiernię, która im piecze, pojechałam tam ze zdjęciem, powiedziałam jakie kwiatki i zrobili dokładnie taki jak chciałam mimo, że wcześniej takiego jeszcze nie piekli był piękny i pyszny _________________ [url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-57182.png[/img][/url]
ok spoko. Pytam bo trochę mnie zdziwiło że zajmujecie się aż tak szczegółowo sprawą tortu.
My zamawiając tort powiedzieliśmy że ma być na 50-60osób (mimo że gości było około 20 ale tort na 20 osób był by mały i mało efektowny) i to tyle. W sumie tort 1 raz widzieliśmy dopiero na weselu. Fakt przyznam że my nie przywiązywaliśmy uwagi aż takiej do tortu bo jaki by on nie był to i tak był by ładny. Ale rozumie że ktoś inny woli bardziej skupić się na torcie ale nie do przesady. Prawda? Wystarczy z grubsza opisać jak ma wyglądać a cukiernik już będzie wiedział co ma zrobić.
Dołączył: 23 Sie 2009 Posty: 10512 Pomocy: 5 Skąd: śląskie Data ślubu: 07.07.2012 Wiek: 35
Wysłany: Czw Mar 13, 2014 8:46 pm Temat postu:
Wy ogólnie małą uwagę do wesela przywiązywaliście ale niektórzy lubią, jak jest wszystko dopasowane
Ja nawet na urodziny/chrzest itp zwracam uwagę na wygląd tortu i innych dupereli bo lubię, jak coś oprócz tego, że jest pyszne jeszcze ładnie wygląda _________________ [url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-57182.png[/img][/url]
Małą uwagę to przesada. Raczej nie zajmowałem z żona dużej uwagi na rzeczy które na wesele i jego przebieg wpływały praktycznie wcale. Np. Tort. Teraz cukiernicze są na tyle profesjonalni że nie trzeba im mówić szczegółowo jak tort ma wygladac by był smaczny i ładny.
Małą uwagę to przesada. Raczej nie zajmowałem z żona dużej uwagi na rzeczy które na wesele i jego przebieg wpływały praktycznie wcale. Np. Tort. Teraz cukiernicze są na tyle profesjonalni że nie trzeba im mówić szczegółowo jak tort ma wygladac by był smaczny i ładny.
My tylko powiedzieliśmy na ile osób i jakie smaki, resztą zajęła się właścicielka sali, bo tort był w cenie.
Akurat nie zależało mi na konkretnym wyglądzie, miał być przede wszystkim smaczny.
mi zawsze zależy na wyglądzie tortu obojętnie na jaką okazję piekę. Kiedyś gdy zamawiałam było tak samo.
W tym miesiącu wydałam już 60 zł na różne pierdołki - dobrej jakości barwniki i glicerynę. Czekają mnie jeszcze kolejne zakupy na ok. 130 zł, bo na maj mam zamówienie na tort w masie cukrowej w imitacji drewna. Mają być drzwi z witrażem
Na masę cukrową mam przepis ale potrzebne mi są jeszcze narzędzia odpowiednie i dodatki _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgvfuoxcc3.png[/img]
Co pięknego w takim torcie? _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmui9cx1jo.png[/img] [url=http://www.suwaczki.com/zabki][img]http://www.suwaczki.com/zabki/images/8e0b34ef938c8667.png[/img][/url]
mi się pierwszy podoba
bo widać, ze jest dopasowany do wesela w takim stylu drewno, trwa itp
reszta nie _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/tb73hdgektdaeg1b.png[/img]
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bhdgei8zu7oww.png[/img]
[quote="joanna1988"]mi się pierwszy podoba
bo widać, ze jest dopasowany do wesela w takim stylu drewno, trwa itp
reszta nie[/quote]
mam podobne zdanie _________________ [color=darkred]impossible is nothing...
razem możemy wszystko[/color]
[img]http://s2.suwaczek.com/200406254438.png[/img]
[img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-68873.png[/img]
Mi osobiście taki tort się nie podoba, choć ostatnio staje się to modne. My mieliśmy tort piętrowy, obłożony białym kremem ze srebrnymi perełkami i białymi różami. Wyglądało to przepięknie i w smaku też było bardzo dobre. Popularne też są torty z muffinek, widziałam taki na weselu znajomych.
Pięknie wyglądają liście z opłatka - nawet teraz podobno są bardzo modne, bo kwiaty odchodzą. Mnie mam namawia na tort lodowy - ale czy to ma sens w czerwcu? Rozpuści się , zanim trafi do gości... Chyba śmietanowy lepszy - jak myślicie?
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony : Poprzedni1, 2, 3 ... , 73, 74, 75Następny
Strona 74 z 75
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach