Poki co zrobilam tylko mleko ryzowe. W przyszlym tygodniu bede robic migdalowe. Tylko ze nie jestem kreatywna w kuchni i sama nie umiem nic wymyslec. Z mleka ryzowego, w ktorym sie zakochalam, zrobilam nalesniki, koktajl owocowy i babeczki (tu byla wlasna tworczosc i wyszedl zakalec ale udalam ze takie wilgotne maja byc ).
Macie pomysly do czego jeszcze mozna te mleka wykorzystac? Moze jakies przepisy? Chetnie skorzystam.
Szukaj na wegańskich forach i blogach .
Sporo tego, choć nie do końca moja bajka, stąd nie mam konkretnych przepisów.... _________________ [url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-72170.png[/img][/url]
A próbowałas już mleka owsianego? Jest rownie pyszne Nadaje sie idealnie do płatków śniadaniowych czy gęstych smoothie. Najlepiej przygotowac je zalewając płatki na noc, w ten sposób nie stracą one zadnych właściwości odzywczych, jak byłoby w przypadku gotowania.
ja jestesm zecydowanie fanką migdałowego, ale raczej jem je z musli i używam do gotowania, zresztą w sumie mało rzeczy robię, przy których trzeba korzystać z mleka _________________ Damy Radę - sprawdzą się na każdym weselu;)
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach